Janni er vendt hjem med klart mål for øje

Janni Follesen på kulturhuset Slagteriet i Holstebro

Mange holstebrogensere prioriterer andre byer når det kommer til valg af arbejdsplads. Janni var en af dem. For fire dage siden, vendte hun tilbage til et job i hjemmekommunen, for at styrke det lokale kulturliv. 

Af Amalie Mønsted

Engang søgte man i høj grad efter job i sit nærområde. Det er begyndt at ændre sig, hvilket man også oplever i Holstebro. Den vestjyske kommune er ramt af stor arbejdsmæssig fraflytning, hvor holstebrogensere søger nye kontorer i byer såsom Herning, Ringkøbing-Skjern og Struer, men beholder navnet på postkassen i Holstebro. Bare i Herning har man oplevet en stigning på 881 borgere, som arbejder i Herning, og samtidig har bopæl i Holstebro – men nogen vender også hjem igen. 

38-årige Janni Follesen, medarbejder hos kulturhuset Slagteriet i Holstebro, flyttede i 2017 sit arbejde til LEGO i Billund, en time væk fra Holstebro. Her har hun arbejdet siden, dog uden at overveje at flytte sig selv med. Adressen er forblevet i Holstebro. De syv år er gået som et snuptag, og nu vil Janni Follesen tilbage til Holstebro:

”Jeg ønsker at bidrage til det lokale kulturliv med de kompetencer og den viden, jeg har fået mig efter mange år i en stor organisation. Det interesserer mig at se Holstebro løfte sig på det kulturelle plan,” forklarer hun. 

Jannis nye arbejde består i at arrangere oplevelser og arrangementer for erhvervsgrenen. For Janni Follesen er det vigtigt at lade sig inspirere af de større byer, for at sikre at Holstebro hele tiden er i udvikling: ”Holstebro er en modig by, som er gode til at løfte i flok,” afslutter hun. 

Janni Follesen føler sig omfavnet af de mange kulturelle tilbud i byen, og lige netop dette sørger for at holde Janni i Holstebro kommune fremfor at flytte adressen til et nyt område. For Janni er det ikke skræmmende at skråle ”Ja, helt sikkert!”, når spørgsmålet kommer, om hun kunne blive boende i Holstebro resten af sine dage. Hun afslutter: ”Det er livets balance, der skal gå op”.