TTH Ungdom præsenterer nyt talentprogram: ”Det må gerne lugte af noget mere elitært og ambitiøst”

TTH Ungdom har netop præsenteret et nyt tiltag, TTH Talent, som skal styrke ambitionsniveauet i den kommende sæson. Talentudvikler, Jacob Hessellund, håber, at det vil fastholde flere dygtige spillere i klubben.

Af Caroline Wichmann Dons

Mandag middag præsenterede TTH Ungdom nyheden om det nye tiltag, TTH Talent, et talentudviklingsprogram, som skal have fokus på endnu mere dygtiggørelse og individuel udvikling af ambitiøse ungdomsspillere i håndboldklubben. Selvom det kun er talentudvikler Jacob Hessellunds første sæson i klubben, er hans ambitioner tårnhøje. Selv beskriver han tiltaget som et forsøg på at optimere TTH Ungdoms nuværende ungdomspulje omkring U17, U19 og U23 til et endnu mere ambitiøst niveau, hvor der kan udvikles endu flere leveringsdygtige håndboldtalenter.

”Vi skruer mere op for træningsmængde og skruer på nogle ting omkring rammerne i forhold til de vilkår, spillerne har. Vi oplever, at vi i forvejen har et rigtig fint set-up, men vi skal gøre os endnu mere attraktive”, fortæller Jacob Hessellund.

Et klart, ambitiøst mål

Tiltaget går helt konkret ud på, at TTH Ungdom i sæsonen 2024/2025 vil komme til at bestå af to hold i U17, samt en udvidet U19-trup, som på sigt vil have tæt tilknytning til U23. Og der er generel opbakning og enighed omkring, hvad man gerne vil opnå med de nye rammer.

”Vi har fundet frem til i sportsudvalget, hvad det er, vi gerne vil lykkes med. Vi vil gerne fastholde de talenter, som vi har i Holstebro og omegn. Og vi ser gerne, at spillerne kan sigte mod ligaholdet med tiden”, siger Hessellund og fortsætter:

”Vi har også fået sat en retning med de trænere, som kommer til at være der næste år, som heldigvis er enige i den måde, som vi gerne vil gribe tingene an på”

Foto: Caroline Wichmann Dons. TTH Talents træningspas skal afvikles i Gråkjær Arena Holstebro.

Skal fremtidssikre niveauet i TTH

TTH Ungdom har tidligere haft udfordringer med at fastholde de unge spillere. Flere spillere søger væk eller bliver i andre klubber, f.eks. i forbindelse med et efterskoleophold, fortæller Hessellund. Det håber han, at tiltaget kan være med til at ændre på.

”Det må gerne lugte af noget mere elitært og ambitiøst”, fortæller han, og fortsætter: ”Vi vil gerne have nogle spillere, som brænder for at spille og som godt kan lide at træne. Jeg synes ikke, at det gør noget, at vi også sender et signal til dem vi har nu, at der skal lægges en indsats for dagen, hvis man vil være en del af TTH Ungdom”

Tiltaget skal altså være med til at sikre, at TTH får mest ud af deres nuværende rammer, og forhåbningen er også, at få volumen af spillere hævet i fremtiden.

”Vi har jo ikke et U15 eller U13 hold på den måde. Der er gode klubber, miljøer og foreninger i Holstebro og omkring Holstebro, men vi vil gerne give spillere en fornemmelse af, hvad TTH Ungdom er, og hvorfor det kan være interessant for nogle af dem.”

Selv håber Jacob Hessellund også, at tiltaget kan være med til at få noget interesse udefra og fremtidssikre det brand, som TTH har haft i mange år omkring at være gode til at udvikle egne spillere og give ambitiøse unge en chance. ”Generelt håber jeg bare, at vi stadigvæk kan være med til at holde mange i gang med at spille håndbold,” afslutter han.